Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşarlı Açma (Pamuk Gibi Yumuşacık)

Kaşarlı Açma (Pamuk Gibi Yumuşacık)
0
95

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kasarli-acma-pamuk-gibi-yumusacik.jpg

Kaşarlı Açma (Pamuk Üzere Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya (1 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 5 su bardağı un
İç dolgusu için;
  • Rendelenmiş kaşar

Kaşarlı Açma (Pamuk Üzere Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt, maya ve şekeri karıştıralım. Üzerini kapatıp 5 dk kadar mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
  2. Sıvı yağını, yumurta akını ve tuzu ekleyelim. Unun yarısını da ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  3. Geri kalan unu da denetimli bir biçimde ek ederek ele hafif yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  4. Üzerini kapatıp 40 dk mayalanmaya bırakalım.
  5. Süre sonunda birkaç kere yoğurarak hamurun havasını aldıralım.
  6. Hamuru 14 eş modüle bölelim ve üzerlerine tereyağı modüllerini koyalım.
  7. Ardından elimizle açmaya başlayalım, istenen büyüklüğe geldiğinde alt kısmına kaşar yerleştirelim ve üst kısmına çizikler atalım. (Fotoğraflarda gösterdim)
  8. Ardından rulo üzere yuvarlayıp en son uçlarını birleştirelim. 20-25 dk tepsi mayasına bırakalım.
  9. 1Önceden ısıttığımız 200 derece fırının alt-üst ayarında 20 dk pişmeye bırakalım. Altı üstü kızarınca alabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. ????Ayrıca tanımlarımı ve görüntülerimi serifeemutfakta instagram hesabımdan izleyebilirsiniz. ????.
Kaşarlı Açma (Pamuk Üzere Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pamuk Üzere Yumuşacık Açma Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1.5 yemek kaşığı şeker1 adet yumurta( beyazı içine sarısı dışına)1 paket instant ya da yaş mayaYaklaşık 5 su bardağına yakın un Ortasına sürmek için; Tereyağ Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Yumuşacık Pamuk Açma (Hamurunda Yağ Yok) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 yumurta akı (Sarıları üzeri için)2 yemek kaşığı dolusu toz şekeri1 paket kuru maya1 çay kaşığı kabartma tozu yada karbonat1 yemek kaşığı sirke (Elma yada beyaz sirke olabilir)6 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Pamuk Üzere Yumuşacık Açma Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1.5 yemek kaşığı şeker1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı dışına)1 paket instant mayaYaklaşık 5 su bardağına yakın unOrtasına sürmek için tereyağı Üzeri İçin Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Zeytinli Açma Yumuşacık Pamuk Gibi Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta (Sarısı üzerine sürmek için akı hamurun içine)4 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru veya yaş maya5 su bardağı un kontrollü bir şekilde ekleyelim. İçi için: Zeytin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Bulut Üzere Efsane Pamuk Lezzette Açma Tanımım İçin Malzemeler 1 paket instant maya (7 gram)2 su bardağı ılıtılmış su(440 ml)2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)1 su bardağı sıvı yağ (220 ml)3 yemek kaşığı şeker2,5 tatlı kaşığı tuz (normal dolu)8 su bardağı un kullandım ben Su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt