Kaşarlı Beyti Kebabı (Beyti Sarma) Tanımı İçin Gereçler
Köftesi İçin
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- 2 adet yufka
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kaşar
- 2 adet domates püresi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Sos
- Yoğurt
Kaşarlı Beyti Kebabı (Beyti Sarma) Tanımı Yapılışı
- Köfte için; soğan ve yumurtayı robottan geçirelim.
- Üzerine kıyma, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğuralım.
- İnce uzun formlar verip fırın tepsisine dizelim.
- Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Sarma için; yuvarlak yufkaları ortadan keselim. (yarım ay biçimini alacak).
- Yufkaya tereyağını sürüp yaydıralım ve üzerine köfteleri ve kaşarları dizelim.
- Kenarlarından kapatıp yuvarlayalım. Ve son olarak bu dürümleri keselim.
- Fırın tepsisine dizip, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Sos için; domatesleri rendeleyelim. Üzerine başka tüm gereçleri ekleyip karıştıralım.
- Beyti kebabımız hazır. Üzerine yoğurt ve sosu döküp servise edelim. Afiyet olsun ❣.