Kaşarlı Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg patlıcan
- İstediğiniz kadar patates
- Karabiber, kırmızı tatlı biber, kekik ve tuz
- Sıvı yağ
- 400 gram kıyma
- 2 adet büyük soğan
- 4 diş sarımsak
- 5 adet domates rendesi
- Biber ve domates salçası karışık
- Karabiber, kırmızı tatlı biber, kırmızı pul biber, kimyon
- Tuz
- Maydanoz
- Domates dilimleri
- Yeşil biber
- Kaşar peyniri
Kaşarlı Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlarımızı alacalı soyup ortadan ikiye yavaşça keselim. Fırça yardımı ile her tarafını sıvı yağla yağlayalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
- 200 c° pişirelim.
- Fırında patates için.
- Patatesleri elma dilimi formunda kesip suda nişastasının çıkması için 30 dk kadar bekletelim.
- Patatesleri baharatlarla ve yağımızla birlikte uygunca karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize koyup.
- 200 c° de pişirelim.
- Kıymalı harcı için.Kıymamızı sebzelerle birlikte yeterlice kavurduktan sonra baharatlarımızı ve ince kıyılmış maydanozumuzu ek edelim. Harcımız hafif sulu olsun. Zira fırında da pişireceğiz.
- Fırın kabımıza patlıcanları yerleştirelim.
- Kesik olan yerleri ayırıp harcımızdan istediğimiz kadar koyalım.
- Üstüne domates ve biberlerimizi koyup 200 c° de domatesler ve biberlerimiz kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkarıp üstüne kaşar dilimleri yerleştirelim.
- Kaşarlar eriyip ve kızarıncaya kadar pişirelim.
- Patates, pilav, salata vs eşliğinde servis edelim.Deneyecek olanlara kolay gelsin ve Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.