![kasarli-kaymak-borek.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/16/kasarli-kaymak-borek.jpg)
Kaşarlı Kaymak Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet taze yufka
- 350 gram rendelenmiş kaşar
- 500 gram yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Kaşarlı Kaymak Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos gereçlerini bir kapta karıştırıyoruz.
- Fırın tepsimize fırın kağıdımızı serdikten sonra tereyağımızı sürüyoruz.
- Yufkamızı açıp yarıya kadar sosumuzdan sürüp tekrar yufkamızın yarısını kapatıp elimizle hafif bastırıp açıyoruz, böylece tüm yufkamız soslanmış oluyor.
- Yufkamızı tepsimize seriyoruz ve biraz tereyağ gezdirip 3 yufkamızıda serdikten sonra kaşar rendemizi çokça serpip tekrar biraz tereyağ gezdiriyoruz.
- Kalan 3 yufkayla birebir süreci yapıp bitirdikten sonra kalan sosumuzu ve tereyağımızı çokça böreğimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede denetimli olarak 20-25 dakika pişiriyoruz.
Kaşarlı Kaymak Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı