Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaşarlı Kıymalı Pide

Kaşarlı Kıymalı Pide
0
23

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
kasarli-kiymali-pide.jpg

Kaşarlı Kıymalı Pide Tanımı İçin Gereçler


Hamur için
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya (kuru da olabilir)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker bir tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
  • Yarım kilo kıyma
  • Yarım det maydanoz
  • 3 yeşil biber
  • 2 kuru soğan
  • 1 bir tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • 1 büyük domates
  • Tuz karabiber pul biber
Üzerine;
  • Kaşar peyniri ve tereyağ

Kaşarlı Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Maya, şeker, su ve sütü karıştırıp 5-10 dakika bekletin. Akabinde karışıma yağ, unu ve tuzu ek edin yoğurun ağzını kapatıp yarım saat bekletin.
  2. İç harç için soğanları doğrayın, sonra biberleri ve kıymayı ek edin. 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçasını ekleyip karıştırın.
  3. En son domatesleri ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ekleyin robota da çekebilirsiniz.
  4. Mayalanan hamuru bir iki dakika daha yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın unlayıp merdane yardımıyla oval biçiminde açın.
  5. Harcı ortasına yayıp kenarlarından kıvırın, açılmaması için kenarlarını suyla ıslatabilirsiniz.
  6. Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine un serpin. Pideleri dizin ve kaşarları üzerine serpin ve 200 derecede pişirin çıktığında bol tereyağı etrafına sürün, afiyet olsun.
Kaşarlı Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt