Kaşarlı Kıymalı Pide Tanımı İçin Gereçler
Hamur için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya (kuru da olabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker bir tatlı kaşığı tuz
- Yarım kilo kıyma
- Yarım det maydanoz
- 3 yeşil biber
- 2 kuru soğan
- 1 bir tatlı kaşığı biber ve domates salçası
- 1 büyük domates
- Tuz karabiber pul biber
- Kaşar peyniri ve tereyağ
Kaşarlı Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya, şeker, su ve sütü karıştırıp 5-10 dakika bekletin. Akabinde karışıma yağ, unu ve tuzu ek edin yoğurun ağzını kapatıp yarım saat bekletin.
- İç harç için soğanları doğrayın, sonra biberleri ve kıymayı ek edin. 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçasını ekleyip karıştırın.
- En son domatesleri ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ekleyin robota da çekebilirsiniz.
- Mayalanan hamuru bir iki dakika daha yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın unlayıp merdane yardımıyla oval biçiminde açın.
- Harcı ortasına yayıp kenarlarından kıvırın, açılmaması için kenarlarını suyla ıslatabilirsiniz.
- Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine un serpin. Pideleri dizin ve kaşarları üzerine serpin ve 200 derecede pişirin çıktığında bol tereyağı etrafına sürün, afiyet olsun.