
Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) kg kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay k kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay k karabiber
- Yarım ekmek içi
- 1/2 (yarım) paket kaşar peynir
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Kaşarlı Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derince bir kaba kıymamızı alıyoruz. Kuru soğanımızı rendeleyip ek ediyoruz.
- Akabinde ufaladığımız ekmeği ince kıydığımız maydanozu kabartma tozunu ezdiğimiz sarımsağı tuzu ve karabiberi ek edip yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan sonra yumurta büyüklüğünde kesimler alıp altına ve üzerine streç serip merdaneyle açıyoruz.
- Açtığımız köftemizin içine bir dilim kaşar peynir koyup poğaça üzere kapatıyoruz.
- Kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyetler olsun????