Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 2 küçük dilim bayat ekmek içi
- 150 gram kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Kaşarlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru soğan ince ince rendelenir.
- Bir karıştırma kabında kıyma, soğan, ufalanmış bayat ekmek ve baharatlar ekleyerek yoğurulur.
- Hazırlanılan harçtan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılır ve orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
- Daha sonra yavaşça bastırarak kapatılarak biçim verilir.
- Kızgın yağda köfteler artlı önlü olarak kızartılır.