bilgisayarci
FD Üye
Kașarlı Mantar Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 adet büyük mantar
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kașarlı Mantar Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya sıvı yağı ve tereyağını ekleyip üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip kavuralım.
- Ardından küp küp doğranmış domatesleri ve baharatlarını ekleyip karıştırarak kısık ateşte domatesler yumușayana kadar pişirelim.
- Ocaktan alalım.
- Mantarları yıkayıp saplarını alalım.
- Fırın kabına yahut orta uzunluk borcama mantarları dizelim.
- Domatesli sostan mantarların içlerine birer yemek kaşığı dolduralım.
- Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar 15-20 dk pişirelim sıcak sıcak servis edelim. Afiyetler olsun.
Kașarlı Mantar Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı