Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kașarlı Mantar Dolma

Kașarlı Mantar Dolma

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Kașarlı Mantar Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 adet büyük mantar
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kașarlı Mantar Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavaya sıvı yağı ve tereyağını ekleyip üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip kavuralım.
  2. Ardından küp küp doğranmış domatesleri ve baharatlarını ekleyip karıştırarak kısık ateşte domatesler yumușayana kadar pişirelim.
  3. Ocaktan alalım.
  4. Mantarları yıkayıp saplarını alalım.
  5. Fırın kabına yahut orta uzunluk borcama mantarları dizelim.
  6. Domatesli sostan mantarların içlerine birer yemek kaşığı dolduralım.
  7. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar 15-20 dk pişirelim sıcak sıcak servis edelim. Afiyetler olsun.
Not: kişi sayısına nazaran malzemeyi çoğaltıp azaltabilirsiniz

Kașarlı Mantar Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantar Dolma Tarifi İçin Malzemeler 4 adet büyük boy mantar İçine; Mantarın saplarıRendelenmiş kaşar peyniriKırmızı biberSarı biber1 yemek kaşığı zeytin yağıTuz Mantar Dolma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Mantarlar saplarından ayrılır, temizlenir. Mantarın sapları küp küp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Mantar Dolma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo iri kültür mantarıTereyağıRendelenmiş kasar peyniriTuzKarabiber Mantar Dolma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Mantarları temizliyoruz. Şapka kısımları lazım bize. Şapka kısımlarına tuz, karabiber ve tereyağı ekleyin. Önceden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Kapya Biberli Tavuklu Mantarlı Dolma Tanımı İçin Gereçler 9 adet orta uzunluk kapya biber600 gram tavuk göğsü600 gram mantar4 adet orta uzunluk patates4 adet yeşil biber1 adet orta uzunluk soğan4 diş sarımsak2 adet orta uzunluk kapya biberKarabiberAcı pul biberTuzKarışık baharat6 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Güveçte Mantar Tanımı İçin Malzemeler 400 gram kültür mantarı3 adet sivri biber5 çorba kaşığı domates rendesiYeterli ölçüde tuz karabiber ve zeytinyağı Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri Güveçte Mantar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavaya ince doğranmış olan sivri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Patates Püreli Ispanaklı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 700 gram tavuk göğsü1 adet soğan3 diş sarımsak3 adet yeşil biber250 gram ıspanak250 gram mantar1 yemek kaşığı tereyağı2-3 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tozbiber1 çay kaşığı köri1 tatlı kaşığı tuz Patates püresi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt