Kaşarlı Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
- 200-300 gram mantar
- 2 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Kaşar peyniri
Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Yapılışı
- Evvel zerzevatları müddetlik doğrayın.
- Bir tavaya yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları koyup, zeytinyağında kokusu çıkana kadar pişirin.
- Sonra mantarları ekleyip biraz karıştırın.
- Daha sonra öbür zerzevatları ekleyip biraz daha pişirin.
- Sonra salça ve baharatları ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Sonra güveç kaplarına alın ve üzerine kaşar ekleyip, 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.