
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet ince kesilmiş tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz karabiber pul biber
- 12 adet mantar
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- Tuz ,karabiber ,pul biber, kekik
- Gereğince kasar peynir
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 silme yemek kaşığı un
- 1 bardak ılık su
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sarma Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavamızda soğan sarımsak ve biberleri soteliyoruz daha sonra mantarları ek edip soteliyoruz
- Baharatlarını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
- Tavuk göğsünün her tarafını sıvı yağ ve baharatları fırça yardımı ile sürüyoruz tavuğu tezgaha bi tabak içine koyuyoruz.
- Üzerine sebzeli karışımdan koyup üzerine kasar peynir de ek edip sarıyoruz kalan tavuklarda tıpkı halde yapıp kızgın yağda rengi dönene kadar kızartıp fırın kabına koyuyoruz ve sosunu hazırlıyoruz.
- Tavaya tereyağını koyup unu ekleyip kavuruyoruz bir bardak suda salçayı karıştırıp tavaya döküyoruz.
- Daima karıştırıyoruz kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp tavukların üzeri ne döküyoruz.
- 190 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.