Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü
- 400 gram mantar (Doğrayın)
- 2 kuru soğan (piyazlık doğrayın)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber (jülyen doğrayın)
- 2 adet yeşil sivri biber (jülyen doğrayın)
- 200 ml krema
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su (1/2 (yarım) tatlı kaşığı nişastayla karıştırın)
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Karabiber, biraz kekik ve tuz
- Kasar peyniri
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları ortadan ince kesip iri iri doğrayın.
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ, az karabiber ve çok az tuz döküp karıştırın.
- Arkalı önlü kızartıp kenara alın.
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip,soğanı ve sarımsağı kavurun.
- Biberleri de ekleyip hafif kavurduktan sonra yüksek ateşte mantarları da kavurun.
- Kremayı,nişastalı suyu ve baharatları da ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca tavukları da ekleyip kapağı kapalı orta ateşte 5 dak pişirdikten sonra kapağı açık yüksek ateşte 3-4 dak daha pişirin.
- Kaşar peyniri de ek edip kapağı kapalı 5 saniye sonra altını kapatın. Afiyet olsun.