Kaşarlı Maydanoz Soslu Pide Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket kuru maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2.5 su bardağı un
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet sarımsak
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
- Kaşar peyniri
Kaşarlı Maydanoz Soslu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci öncelikle yumuşak bir hamur yoğuralım son etepta tereyağını ekleyip hamuru tekrar yoğuralım.
- İki katı olana kadar mayalandırmaya bırakalım.
- Yağlı kağıt üzerinde merdane ile orta kalınlıkta açıp baklava dilimi halinde kesip tepsi mayası yapalım.
- Sosu için olan gereçleri karıştırıp, sosumuzu hazırlayıp pidenin üzerine sürelim. Ortalara kaşar peyniri koyalım.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim (Çok fazla kızartmayalım kaşar peyniri kurumasın) deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.