Kaşarlı Pastırmalı Türlü Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 200 gram yeşil fasulye ( ben çalı fasulye kullandım)
- 2 adet kırmızı biber
- 6-7 arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 50 gram civarı pastırma (güvecin üzerini kapatacak kadar isteğe bağlı)
- Üzerini kapatacak kadar rende kaşar peynir( ben hazır rende mozarella kullandım)
Kaşarlı Pastırmalı Türlü Tanımı Yapılışı
- Kabak ve patlıcanları küp küp, kırmızı biberleri ince halkalar halinde, arpacık soğanı bütün kesimler olarak, fasulyeyi uzun ince olarak ve sarımsağı küçük kesimler biçiminde birden tencerede yenmeye hazır olacak biçimde pişirdim.
- Daha sonra yenmesine 20 dakika kala toprak güvece alıp üzerini pastırma ve peynir ile kaplayıp 200 derece fırında alt üst ayarında 20 dakika pişirdim.