Kaşarlı Patates Topları Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kaşar peyniri
- Un
- 1 adet yumurta
- Galeta unu
Kaşarlı Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup dilimleyin suda haşlayın ve süzün.
- Derin bir kaseye alın üzerine tuz ve baharatları ekleyip çatalla yeterlice ezin.
- Bu harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Elinizde açın ortasına küp doğranmış kaşar peyniri koyup kapatıp yuvarlayın.
- Hepsini bu biçim yapıp birinci evvel una bulayın.
- Sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.