Kaşarlı Peynirli Tepsi Böreği (Yapımı Kolay Lezzeti Harika) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet hazır yufka
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ (Yağlı sevenler yarım çay bardağı sıvı yağ daha ekleyebilir )
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı çörek otu (Üzeri için)
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 su bardağı kaşar peynir
- İsteğe nazaran maydanoz da ekleyebilirsiniz
Kaşarlı Peynirli Tepsi Böreği (Yapımı Kolay Lezzeti Harika) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak geniş bir kaba yumurta ,süt ve sıvı yağı koyup güzelce karıştıralım.
- Daha sonra fırın tepsimizin altına biraz sıvı yağ sürüp bir yufkayı serelim hazırladığımız sostan 3 yemek kaşığı üzerinde gezdirelim.
- Kalan yufkaları iki eşit modüllere bölüp kat kat serip sostan 3 yemek kaşığı gezdirelim yufkayı yarıladığımız vakit ortasına karıştırdığımız peynir ve kaşarı güzelce serpelim.
- Kalan öbür yufkaları da birebir biçim serip sostan dökelim son olarak tepsinin etrafında ki yufkayı üstüne gerçek kapatıp böreği dilimlere ayıralım.
- Kalan sosu üzerine döküp çörek otunuda serpip, 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 35 dakika üzeri uygunca kızarana kadar pişirelim.
- İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz çıtır çıtır kusursuz bir börek olacak şimdiden afiyet olsun ????????.