Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Kaşar peyniri rendesi
- Tereyağı
Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için mayayı aktive ettikten sonra bütün malzemeleri bir araya getirerek güzelce yoğurun.
- Yarım saat mayalanmaya bırakın. Bu ölçü hamurdan sekiz dokuz adet büyük boy pide çıkıyor. Siz ölçüleri yarıya indirebilir ya da kalan hamuru buzdolabı poşetine koyup, dondurucuya atabilirsiniz.
- Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açın, şekli istediğiniz gibi olmazsa bıçakla keserek siz şekillendirin???? kaşar peyniri koyup, kenarları içe doğru kıvırın.
- Önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyip,hamur pişene kadar pişirin.
- Ben çıkar çıkmaz üzerine tereyağı sürüyorum ve temiz bir bez örtüp beş dakika bekliyorum.Efsane bir lezzet. Harcı kıymalı ya da farklı şekillerde yapabilirsiniz. Hepsinin tarifi sayfamda.