Kaşarlı Pofidik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tane yaş maya
- 1 tane yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- Susam
- Yumurta sarısı
Kaşarlı Pofidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımızın içine ılık suyumuzu, ılık sütümüzü, mayamızı ve şekerimizi ekleyip karıştıralım. (yaş maya yoksa tepeleme 1 yemek kaşığı kuru instant maya katabilirsiniz. ).
- Mayanız sertse on dk kadar ağzı kapalı bekletebilirsiniz.
- Ardından sıvı yağımızı, bir tane yumurtayı ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayım. Kıvamına nazaran unu azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Hamurumuzun üzerini streçleyelip 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu biraz daha yoğurup içindeki havasını çıkartalım ve istediğiniz boyutta kesimlere ayıralım. İçerisine kaşar peynir koyup biçim verelim ve yağ sürülü tepsiye dizelim.
- Üzerini yumurta sarısını sürüp susamla süsleyelim dilerseniz çörek otu da ekleyebilirsiniz. Vee artık pofidik poğaçalarımız pişmeye.
- Fırından çıkarttığımız poğaçalarımız hazır.
Kaşarlı Pofidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı