
Kaşarlı Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt (Oda ısısında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı un
Kaşarlı Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Maya ve suyu çırpıcı ile karıştırıp mayayı etkinleştirelim sıvı yağ yumurta beyazı şeker tuz ve yoğurt ekleyelim karıştıralım.
- En son unu denetimli bir biçimde ekleyerek yoğuralım ben 6 bardak kadar kullandım unu ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamurun üzerini kapatıp 50 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde kesimler alıp ortasına peynir koyup yuvarlayıp tepsiye dizelim. 10 dakika üzerini kuru bezle örtüp beklettikten sonra
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim afiyet olsun
.