bilgisayarci
FD Üye
Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Kaşar
- İsteğe göre beyaz peynir
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Kaşarlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık sıvı malzemeler kaba alınır üzerine şeker maya eklenir ve karıştırılır.
- Son olarak tuz ve un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan bezeler ayrılır.
- Ayrılan bezeler uzun şekilde açılarak içine kaşar isteğe göre beyaz peynir koyularak rulo şeklinde sarılır.
- Tepside 20 dk mayalandıktan sonra 30 dk 180 derece fırında pişirilir.