Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı Poğaça

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için
  • Kaşar peyniri
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı kavrulmuş susam

Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle maya ve ılık suyu karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz.
  2. Daha sonra eriyen maya ile birlikle öbür gereçleri de karıştırıp azar azar un ekliyoruz.
  3. Kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz ve akabinde 30 dakika üzeri kapalı biçimde mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurumuzdan cevizden biraz büyük kesimler alıp içerisine kaşar koyup fotoğraftaki formu veriyoruz.
  5. Önce pekmezli su karışımına sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  6. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pisiyoruz. Afiyet olsun. ????.
Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,303Kullanıcılar
ososkksSon üye
Üst Alt