bilgisayarci
FD Üye
Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt (400ml)
- 1 su bardağı ılık su (200ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı maya
- Aldığı kadar un
- Kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı susam
Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı alalım ve köpük köpük oluncaya kadar bekleyelim (10 dakika yeterli)
- Daha sonra sıvı yağ, tuzu ekleyip ununu azar azar ek edilerek yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurulur.
- Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurumuz 1 saat kadar mayalandıktan sonra 18 eşit kesime ayıralım ve bezeleyelim.
- Üzerlerine bastırarak biraz açalım içlerine dilimlenmiş kaşar peynirimizi koyup kapayalım.
- Su ve pekmezi uygun bir kapta karıştıralım.
- Poğaçaları evvel pekmezli suya sonra susama bulayalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde kapadığımız yerler atla gelecek biçimde dizelim. Ve üzerlerine çapraz olacak halde çizikler atalım.
- Fırınımız ısınıncaya kadar tepside mayalanmasını bekleyim.
- 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun ????.