Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı Poğaça

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (400ml)
  • 1 su bardağı ılık su (200ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı maya
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • Kaşar peyniri
Üzeri için;
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı susam

Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Uygun bir yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı alalım ve köpük köpük oluncaya kadar bekleyelim (10 dakika yeterli)
  2. Daha sonra sıvı yağ, tuzu ekleyip ununu azar azar ek edilerek yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurulur.
  3. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
  4. Hamurumuz 1 saat kadar mayalandıktan sonra 18 eşit kesime ayıralım ve bezeleyelim.
  5. Üzerlerine bastırarak biraz açalım içlerine dilimlenmiş kaşar peynirimizi koyup kapayalım.
  6. Su ve pekmezi uygun bir kapta karıştıralım.
  7. Poğaçaları evvel pekmezli suya sonra susama bulayalım.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde kapadığımız yerler atla gelecek biçimde dizelim. Ve üzerlerine çapraz olacak halde çizikler atalım.
  9. Fırınımız ısınıncaya kadar tepside mayalanmasını bekleyim.
  10. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun ????.
Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,559Mesajlar
30,300Kullanıcılar
SknsjsSon üye
Üst Alt