Kaşarlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 3,5 4 bardak un kontrollü ekleyin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6-7 dal maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Üzerine yerleştirmek için ince dilimlenmiş kaşar
Kaşarlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için ılık süt ılık su şeker ve mayayı karıştırın.
- Daha sonra geri kalan malzemeleri ekleyin yoğurun 15-20 dakika mayalanmaya bırakın tereyağını eritin
- Sıvı yağ ekleyin.
- İnce ince kıydığınız maydanozları ve sarımsakları ekleyin.
- Hamuru yağlı kağıdın üzerinde bir parmak kalınlığında açın çok derin olmayacak çizgiler atın ve sosu sürün.
- 15 dakika tepsi mayası geldikten sonra kesikleri belirginleştirip aralarına kaşar dilimleri koyun.
- 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun ????,.