Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- Aldığı kadar un
- Kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına su, süt, şeker ve maya alınır 10 dakika kadar kabarması beklenir.
- Sıvıyağ ve tuz eklenip karıştırılır.
- Unu azar azar ilave edip pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edilir.
- Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olucak.
- Kapağı kapatılıp mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Üzerlerine bastırarak biraz açın içlerine dilimlermiş kaşar koyarak kapatın.
- Bir tabakta su ve pekmezi karıştırın.
- Susam bir tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak kavurun bir tabağa alın.
- Poğaçaları önce pekmezli suya sonra susama bulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kapattığınız yerler alta gelicek şekilde dizin.
- On dakika tepsi mayası için bekletin.
- 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis yapın.
Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı