![kasarli-sucuklu-pide.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/08/kasarli-sucuklu-pide.jpg)
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı maya
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Sucuk
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta sarısı
- Tereyağı (fırından çıkarttıktan sonra)
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına un hariç malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Ardından unu azar azar ekleyip poğaça hamurundan daha yumuşacak bir kıvamda olacak şekilde yoğurun.
- Yoğurduktan sonra üzerini örtüp 40-50 dakika mayalanmasını bekleyin.
- Mayası gelen hamuru 10-12 parçaya bölün ve yuvarlayın.
- Pidelerin ince ve küçük olmasını isterseniz daha çok parçalara ayırabilirsiniz.
- Ayırdığınız bezelerin üzerini bezle örtün.
- Un serpiştirip uzunlamasına açın.
- Harcınızdan koyup kenarlarını katlayarak şekil verin.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra sıcak pidelerin kenarlarını tereyağı ile yağlayıp servis edebilirsiniz.
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı