
Kaşarlı Sucuklu Poğaça (Pastane Tadında) Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı tomurcuk kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Kaşar
- Sucuk
- Pekmez
- Su
- Susam
Kaşarlı Sucuklu Poğaça (Pastane Tadında) Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel ılık süt, ılık su ve kuru mayayı derin bir kaba karıştıralım 5 dk. dinlendirelim maya çözülsün.
- Daha sonra başka gereçleri koyup kulak göğsü kıvamında olacak formda bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuralım .
- Elimizle kesimler koparıp avucumuza bastıralım kaşar ve sucuk koyup kapatalım form verelim.
- Hepsini bu formda yapalım.
- Bir kaba pekmez koyup sulandıralım fırça ile poğaçaların üzerine sürelim susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.