Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaşarlı Tas Kebabı

Kaşarlı Tas Kebabı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Kaşarlı Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler


9 kişilik yuvarlak güveç çıkıyor
  • 1 kg dana eti
  • 1 tane sağan
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 .5 yemek kaşığı karışık salça
  • 2 su bardağı sıcak su 200 ml ölçü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • Bol rende kaşar

Kaşarlı Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etleri küp küp doğrayalım.
  2. Patatesleri ve havuçları tıpkı büyüklükte doğrayalım .
  3. Soğanı ,yeşil biberi küçük doğrayalım ,düdüklü tencereyi ocağa alalım.
  4. İçine sıvı yağ ekleyelim ,üzerine etimizi ek edelim orta ateşte 3 dakika kavuralım .
  5. Daha sonra üzerine soğanlı ,biberi, sarımsağı ek edelim.
  6. 5 dakika orta ateşte kavuralım .
  7. Daha sonra üzerine patatesi ,havucu ,salçayı ve baharatlarını ,tuzunu ek edelim karıştıralım .
  8. 3 dakika soteleyelim ,daha sonra üzerine sıcak suyunu ek edelim tuzunu kendi damak tadınıza nazaran ayarlayın .
  9. Düdüklümüzün kapağını kapatalım 10 dakika pişirelim.
  10. Soğuduktan sonra kapağını açalım güveç kalıplarına sulu halde yerleştirelim.
  11. Üzerine bol kaşar ek edelim ,fırın tepsisi ne dizelim.
  12. Tepsiye bir bardak su ek edelim.
  13. Güveçler kurumaması için evvelden ısıttığımız 235° alt üst ayarlı fırına pişmeye bırakalım.
  14. Kaşarlarımızın üzeri kızarınca fırından çıkaralım bulgur pilavıyla ya da sade servis yapalım kimden afiyet olsun.
No; ben düdüklü tencerede pişirirdim daha çabuk oluyor

Kaşarlı Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tas Kebabı Tanımı İçin Materyaller 300 gram dana kuşbaşı1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı zeytinyağı1 adet patates ( İsteğe bağlı )1 tatlı kaşığı tuz3 su bardağı su Tas Kebabı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Düdüklü tenceremize zeytinyağımızı alalım üzerine etlerimizi ekleyelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo et (dana tranç)1 adet orta uzunluk kuru soğan2 adet havuç2 adet orta uzunluk patates1 çay bardağı dondurulmuş bezelyeYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı tuz İsteğe bağlı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Lokanta Tarzı Tas Kebabı Tanımı İçin Materyaller 500 gram kuşbaşı et1 adet soğan (Küp küp doğranmış)2 adet domates (Rendelenmiş)3 adet sivri biber3 adet patates (Küp küp doğranmış)1 yemek kaşığı salça2 diş sarımsak2.5 su bardağı sıcak suKarabiberKırmızı toz biberTuzSıvı yağ Patatesleri kızartmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Lokanta Yöntemi Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 300 gram dana kuşbaşı2 su bardağı yazdan domates2 sarımsak2 kırmızı biber1 yeşil biber1 soğan1,5 su bardağı suYarım yemek kaşığı salçaKarabiberToz kırmızı biberSıvı yağTuz Kızartmak için; 2 patatesSıvı yağ Lokanta Yordamı Tas Kebabı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 1 kg.dana kuşbaşı et1 baş kuru soğan3 adet sivri biber1 yemek kaşığı domates püresi1 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle dana kuşbaşı et güzelce yıkanır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt