Kaşarlı Zeytinyağlı Fırın Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 380 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı kaşar
- 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
- 3 çay kaşığı tuz
Kaşarlı Zeytinyağlı Fırın Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patlıcanları güzelce soyun ve bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye ayırın. Derin bir kap içerisine su doldurun ve tuz ekleyip patlıcanları atın acısı çıksın. Yaklaşık 15 dakika kadar beklettim.
- Onlar suda beklerken, o arada içi hazırlayın soğanı ufak parçacıklar halinde doğrayın. Daha sonra kıyma ve biberleri ilave edip kavurun.
- Domates ve salçaylada biraz kavurduktan sonra, en son maydanoz ve baharatları ekleyin. Hazırladığınız iç piştikten sonra altını kapatın.
- İç ocakta beklerken patlıcanları sudan alın ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Daha sonra seçtiğiniz fırın tepsinize patlıcanları önlü arkalı zeytin yağlayıp 180 derecede pişirin.
- Patlıcanların iyice piştiğinden emin olduktan sonra fırından alın ve üzerine karışımınızı eşit bir şekilde yayın. Tekrar fırına verin ve fanlı ayara getirin kıymalar biraz çıtırdasın????
- En son kaşarımızıda bir güzel üzerine yaydırın vee enfes yemeğimiz hazırrr????