Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaşarlı Zeytinyağlı Fırın Karnıyarık

Kaşarlı Zeytinyağlı Fırın Karnıyarık
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kasarli-zeytinyagli-firin-karniyarik.jpg

Kaşarlı Zeytinyağlı Fırın Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 380 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı kaşar
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
  • 3 çay kaşığı tuz

Kaşarlı Zeytinyağlı Fırın Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak patlıcanları güzelce soyun ve bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye ayırın. Derin bir kap içerisine su doldurun ve tuz ekleyip patlıcanları atın acısı çıksın. Yaklaşık 15 dakika kadar beklettim.
  2. Onlar suda beklerken, o arada içi hazırlayın soğanı ufak parçacıklar halinde doğrayın. Daha sonra kıyma ve biberleri ilave edip kavurun.
  3. Domates ve salçaylada biraz kavurduktan sonra, en son maydanoz ve baharatları ekleyin. Hazırladığınız iç piştikten sonra altını kapatın.
  4. İç ocakta beklerken patlıcanları sudan alın ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Daha sonra seçtiğiniz fırın tepsinize patlıcanları önlü arkalı zeytin yağlayıp 180 derecede pişirin.
  5. Patlıcanların iyice piştiğinden emin olduktan sonra fırından alın ve üzerine karışımınızı eşit bir şekilde yayın. Tekrar fırına verin ve fanlı ayara getirin kıymalar biraz çıtırdasın????
  6. En son kaşarımızıda bir güzel üzerine yaydırın vee enfes yemeğimiz hazırrr????
Kaşarlı Zeytinyağlı Fırın Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,422Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt