Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Kaşık Dökmesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri karıştırıp kek hamurundan biraz daha koyu bir hamur elde edelim.
- Hafif yağladığımız yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı koyup üzerini yavaşça düzeltelim. Artlı önlü pişirelim.
- Ocağımız kısık ateşte olsun. Fazla kalın olmasın. İçi pişmeyebilir.
- Ayrıyeten alternatif olarak içine peynir, maydanoz, taze soğan, dereotu da koyup pişirebiliriz. Afiyet olsun.