Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşık Kaşık Yediren Kısır

Kaşık Kaşık Yediren Kısır

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kasik-kasik-yediren-kisir.jpg

Kaşık Kaşık Yediren Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 2,5 su bardağı sıcak su ( 500 ml )
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 orta boy domates ( kış olduğu için ben yazın yapmış olduğum domates konservesi kullandım )
  • yarım demet maydanoz
  • 6 yaprak taze nane
  • 6 yaprak marul
  • Yarım demet mor lahana
  • Bir avuç mısır
  • 6-7 tane salatalık turşusu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi

Kaşık Kaşık Yediren Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 3 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alıp salçaları bulgurla harmanladıktan sonra üzerine 2, 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip üzerini kapatalım. Yaklaşık 25 dk demlenmesini bekleyelim. (ben domates konservesi kullandığım için bulgurum demlenmeye yakın ekledim ).
  2. Yıkayıp kuruttuğumuz yeşillikleri ayrı bir yerde ince ince doğrayalım ve derin bir kabın içinde bekletelim.
  3. Turşularımızı ve mısırımızı da ekledikten sonra sosumuzu hazırlayalım.
  4. Zeytinyağını, limon suyunu, nar ekşisini, tuzu ve pul biberi bir bardakta karıştıralım.
  5. Demlenen bulgurun üzerine tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  6. Boş tabağımıza 1 yaprak marul koyup üzerine kısırımızı koyalım ve yanında turşu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Kaşık Kaşık Yediren Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt