
Kaşık Kaşık Yediren Közbiber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane orta uzunluk kapya biber
- 3 tane orta havuç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 tane kornişon turşu
- 3 kol maydanoz
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Yarım limon suyu
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
Kaşık Kaşık Yediren Közbiber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biber ocakta közlenir.
- Havuçlar iri tarafla rendelenir.
- Tavada rengi değişinceye kadar pişirilir.
- Kapya biberler temizlendikten sonra ince formda doğranır.
- Maydanoz ince halde doğranır.
- Turşu da ince biçimde doğranır.
- Bir tabağa koz biber, havuç turşu eklenir.
- Tuz da katılıp karıştırılır.
- Sos için tüm gereçler başka bir kasede karıştırılır.
- Salatanın üzerine eklenir. Karıştırılır.
- Üzerine kırmızı toz biber ve kekik eklenir.
- Maydanozlar eklenir. Ve servise verilir. Afiyet olsun.