Kaşık Kaşık Yedirten Kabaklı Havuçlu Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet kabak
- 2 -3 adet havuç
- 2-3 adet salatalık
- Yarım demet dereotu
- 3-4 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 kase haşlanmış mısır
- Tuz
- Zeytinyağı
- Sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 avuç içi ufalanmış ceviz içi
Kaşık Kaşık Yedirten Kabaklı Havuçlu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Enfes bir salata – meze çeşidi,içinde kabak olduğunu kimse anlamayacak.
- Kabakları yıkayıp kabuklu rendenin iri tarafından rendeleyiniz ve az yağda daima karıştırarak kavurun,suyunu salıp çekene kadar.
- Kavurduğumuz kabağı derin bir kaba aktaralım.
- Aynı süreç havuç için de yapalım.Pişmiş havuçları kabağın oldu kaba ek edelim.
- Salatalıkların kabuklarını dilerseniz soyabilirsiniz ben kabuklu kullandım ,küçük küp küp doğrayın.
- Havuçlu olan kaba aktarın ,üzerine ince kıyılmış dereotu,3 yemek kaşığı mayonez,1 su bardağı süzme yoğurt,tuz ,zeytinyağı ve hepsini hoş karıştıralım.
- Salata kasesine aldıktan sonra,ayrı bir tavada sıvı yağda toz kırmızı biberi ve cevizleri az yakıp salatanın üzerine gezdirelim.