Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşık Kaşık Yedirten Orjinal Aşure (Annemizin Tarifi)

Kaşık Kaşık Yedirten Orjinal Aşure (Annemizin Tarifi)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
annemizin-yaptigi-kasik-kasik-yedirten-orjinal-asure.jpg

Kaşık Kaşık Yedirten Orjinal Aşure (Annemizin Tarifi) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • 1 Türk kahve fincanı haşlanmış fasulye
  • 1 Türk kahve fincanı haşlanmış nohut
İç malzemesi için;
  • 1 kahve fincanı fındık
  • 1 kahve fincanı ceviz
  • 6 adet kayısı
  • 6 adet hurma
  • 1 çay bardağı kuru tut
  • 10 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 yemek kaşığı tepeli kuş üzümü
  • 1 çay bardağı sarı üzüm
  • 1 kahve fincanı büyük kuru üzüm
  • 3 adet incir
  • 1 adet elma
  • 2 su bardağı şeker ( arzuya göre azaltıp veya çoğaltabiliriz )

Kaşık Kaşık Yedirten Orjinal Aşure (Annemizin Tarifi) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fındık ,ceviz, elma ,hurma hariç diğer malzemeyi incir ve kayısıyı küçültüp tencerede bir taşım kaynatıp ocakta alalım.
  2. Diğer yandan buğday nohut ve fasulyeyi tencereye alalım.
  3. Üzerine 1 litreyi geçkin sıcak su koyup ocağa alalım bu su oranı sizin arzunuza göre değişebilir.
  4. Biraz kaynadıktan sonra üzerine sıcak suda beklettiğimiz iç malzemeyi suyunda süzüp ilave edelim.
  5. İç harcıyla biraz kaynayıp kıvam alınca iri olarak bölünmüş elma ve hurmayı ekleyip karıştıralım.
  6. En son şekeri koyup ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Aşureyi ocaktan almaya yakın ceviz ve fındığı koyup 5 dakika kaynatıp ocakta alalım.
  8. İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Kaşık Kaşık Yedirten Orjinal Aşure (Annemizin Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler Yarım karnabahar2 adet havuç1 su bardağı mısırYarım su bardağı ceviz1 kaşık tereyağı1 yemek kaşığı salça2 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı mayonez2 diş sarımsakDamak tadınıza göre tuz Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Mezesi Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kaşık Kaşık Yedirten Tavuk Göğüslü Supangle Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt1 su bardağı un1 su bardağı şekerYarım paket margarin veya tereyağı Supangle 500 ml süt3 yemek kaşığı şeker1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı un1.5 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı tereyağı60 gr bitter çikolata (damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Kaşık Kaşık Yedirten Köz Biberli Ve Soslu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler 5 adet patates3 adet közlenmiş kapya biber5 dal taze soğan1 küçük kase konserve mısır1 küçük kase haşlanmış bezelye7 adet kornişon turşu Sosu için; 2 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı mayonez2 diş rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Kaşık Kaşık Yedirten Kabaklı Havuçlu Salata Tanımı İçin Malzemeler 2-3 adet kabak2 -3 adet havuç2-3 adet salatalıkYarım demet dereotu3-4 yemek kaşığı mayonez1 su bardağı süzme yoğurt1 kase haşlanmış mısırTuzZeytinyağı Üzerine Sıvı yağ2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber1 avuç içi ufalanmış ceviz içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Yedikçe Yedirten Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 litre süt1 su bardağı un1 su bardağı şeker125 gram teremyağı yahut margarin1 paket vanilya Supangle için gereçler : 2,5 su bardağı süt4 yemek kaşığı şeker2 tepeleme kaşık un2 buçuk yemek kaşığı kakao1 adet yumurta sarısı60...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt