Kaşık Kaşık Yedirten Tavuk Göğüslü Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- Yarım paket margarin veya tereyağı
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 60 gr bitter çikolata (damla çikolata da kullanılabilir )
- Kakao
Kaşık Kaşık Yedirten Tavuk Göğüslü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
????????müthiş bir tatlı ????????.
- İlk önce tavuk göğsünü hazırlıyoruz.Tenceremize tereyağı mızı koyup eritiyoruz unumuzu döküp 2-3 dakika kavuralım.
- Sütümüzü hızlı hızlı karıştırarak çırparak ekleyelim.
- Son olarak şekerimizi de ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
- Tavuk göğsümüz göz göz olana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Kıvam aldıktan sonra tenceremize ocaktan alalım.
- Başka bir kaseye boşaltıp soğumaya bırakalım.
- Üzerine streç kapatarak soğutalım.
- Supangle yapımına başlayalım.
- Tenceremize sütümüzü alıyoruz.
- Yumurta sarısı kakao un şeker eklenerek çırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştırıyoruz tenceremize ocağımıza alıp pişirmeye başlıyoruz.
- Kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
- Daha sonra ocaktan alalım.
- Çikolatamızı ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar hızlı bir şekilde karıştırdım.
- Tavuk göğsünü mikserle çırpıp pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- Daha sonra borcunuza tavuk göğsünü dökelim ama kalmaması için çok hafif vurarak her tarafına yaymaya çalışalım.
- Daha sonra supanglemizi mikserle çırpıp pürüzsüz bir kıvam oluşturalım.
- Borcama aktarmış olduğumuz tavuk göğsünün üzerine supanglemizi dökelim.
- Spatula yardımıyla düzeltelim.
- Daha sonra buzdolabına kaldırıp.
- 3 – 4 saat dinlendirelim.
- Dinlenen tatlımızın üzerine.
- Kakao eleyerek servisi yapalım. Afiyet olsun????????????????????????.