elektronikci
FD Üye
Kaşık Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- Un
Kaşık Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar, öncelikle olağan kek üzere gereçleri lakin ununu biraz daha fazla koyuyoruz 3 yumurta ve şekeri güzelce karıştırıyoruz daha sonra yağı yoğurdu ekliyoruz.
- Onları güzelce karıştırdıktan sonra vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip ununu ekliyoruz.
- Unu göz kararı olağan kekten daha katı olacak en son olarak limon kabuklarını rendeliyoruz.
- Karıştırıp tepsiyi yağlıyoruz.
- Kaşık yardımıyla bi kaşık olacak halde tepsiye koyuyoruz.
- Fırına atıyoruz isterseniz üzerine susamda serpebilirsiniz.
- Piştikten sonra dilim dilim olacaktır dilimleri kesip servis edebilirsiniz afiyet olsun.