Kaşık Pastası (Van Pastası) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yumurta
- 1 yumurta beyazı
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım su b. sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- Ceviz yahut fındık
Kaşık Pastası (Van Pastası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyallerin oda sıcaklığında olmasına ihtimam gösterirseniz pişen kekiniz daha yumuşak olur.
- Kaba 3 yumurta ve 1 yumurta akını şekerle 5 dakika çırpın.
- Yoğurdu, yağı, vanilyayı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip çırpın. Unu, kabartma tozunu ve karbonatı eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
- Fırın kağıdı serili tepsiye 2 kaşık yardımıyla aralıklarla dökün üzerine yumurta sarısı sürün ve cevizlerden koyun.
- 180 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kaşık Pastası (Van Pastası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı