Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Karameli için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kutu krema ( sıvı krema )
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı labne ( isterseniz 1 paket krem şanti de kullanabilirsiniz.
- 1 paket vanilya
- 1 paket kedidili bisküvisi
- 2 su bardağı süt
Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karameli hazırlayalım şekeri kısık ateşte yakıyoruz.
- Daha sonra tereyağını ekleyip hiç orta vermeden karıştırıyoruz. Onun üzerine sıvı kremayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz karamel topak topak olacak üzere gözükecek ancak hiç orta vermeden karıştıralım ki karamelimiz düzelsin.
- Muhallebi için süt şeker ve yumurta sarısını karıştırıyoruz .
- Üzerine un nişastayı ekleyip ocakta kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Daha sonra labne peyniri ekleyip mikserle çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Karameli de farklı bir tabağa alıp mikserle 7-8 dakika çırpıyoruz.
- Kare borcama kedi lisanlarını tek tek süte bulayıp diziyoruz.
- Üzerine muhallebinin yarısını dökelim onun üzerine karamelin yarısını ekleyelim.
- Daha sonra bir kat daha kedi lisanı dizelim.
- Kalan muhallebiyi ekleyelim onun üzerine karameli ekleyip eşit biçimde yayalım.
- Dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. 2 saat dinlendirdikten sonra servis ettim deneyeceklere afiyet olsun. ???????? ayrıntılı görüntüsü için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz.