Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Muhallebi için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket şekerli vanilin (5 gr)
- 750 ml süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 40 gram sütlü 40 gram bitter çikolata
- Burçak bisküvi
- Kakao
Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebi için un, toz şeker ve 1 litre sütü daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Kıvam tutmaya başlarken 1 paket şekerli vanilin tereyağını ekleyip birkaç dakika daha pişirip göz göz olunca ocaktan alıyoruz.
- Ocaktan aldığımız muhallebiyi soğumadan servis kabına döküp ılımaya bırakıyoruz.
- Üstüne bisküviyi süte batırıp muhallebinin üzerine diliyoruz.
- Çikolatalı muhallebisi için süt, mısır nişastası, un toz şeker ve kakaoyu yeterlice çırpıp pişiriyoruz ve çikolatayı ekliyoruz.
- Ve kaptaki muhallebinin üzerine ekliyoruz son olarak kakao serpip soğumaya bırakıyoruz, afiyet olsun.