Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak az un
- 1 kg süt
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilin
- 1 paket pötibör bisküvi
- 1 paket hazır çikolata sos
- 3 su bardağı süt
- Dilek edilirse üzerine süslemek için fındık kırığı, antep fıstığı yada hindistan cevizi
Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve şeker tencereye koyulur karıştırılır, üzerine yavaş yavaş karıştırarak 1 kilogram süt ek edilir .
- Ocağın altı yakılır kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir .
- Vanilyası atılır soğutulur .
- Soğuyan kremaya bir paket krem şanti yada bir kutu krema (ya da 200 gram labne peyniri) ek edilerek mikserle 5 dakika çırpılır.
- Kare borcamın altına 1 kat beyaz kremadan ince formda dökülür düzlenir.
- Bir kat pötibör bisküvi dizilir tekrar beyaz krema ile bisküvilerin üzeri kaplanır.
- İkinci kat pötibör bisküvi dizilir tekrar beyaz krema ile kaplanır.
- En üste 3 su bardağı süt ile 1 paket çikolata sos karıştırılır topaklanmayacak biçimde kaynatılarak pişirilir.
- Ilık biçimde ya da soğuk en üst kata tamamı dökülerek buzdolabında bir gece ya da en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edilir afiyet olsun
Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı