
Kasnak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Tuz ve karabiber
- Yoğurt
- Kuru nane
- Tereyağı
- Pulbiber
- İsteğe göre salça
Kasnak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemeleri yoğrulur.
- Üzeri kapatılarak 15 dk dinlendirilir.
- İç harcı için kıymanın üzerine soğanı rendeleyin ve karabiber, tuz ekleyin.
- Mantı hamuru, mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
- Her beze kasnak boyunda açılır.
- Ara boşlukları kıyma ile doldurun.
- Diğer açılmış hamurla üzeri kapatılır.
- Merdaneyle üzerinden bastırarak geçin.
- Hamur açılırken kenardan çıkan parçaları tekrar beze yapıp hamuru açıyoruz.
- Mantıları haşlamak için suyumuzu kaynatıyoruz ve mantıları haşlıyoruz.
- Sosu için küçük bir tavada tereyağını eritip, pulbiberi (ve isteğe göre salça) ekliyoruz.
- Pişen mantıları kevgir ile tabağa alıp üzerine yoğurt ve sos dökelim. Nane ile süsleyelim.