Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kastamonu Usulü Banduma (Tirit)

Kastamonu Usulü Banduma (Tirit)
0
79

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Kastamonu Adabı Banduma (Tirit) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 5 adet yufka (Yaş olmayacak)
  • 3 yemek kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çekilmiş ceviz

Kastamonu Tarzı Banduma (Tirit) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün tavuğu haşlayalım. Tavukları didikleyelim. Suyunu uygun bir kaseye alalım.
  2. Yufkaları 3 parmak uzunluğunda rulo halinde keselim.
  3. Kestiğimiz yufkaları tavuk suyuna daldırıp, tabağımıza dizelim.
  4. Üzerine didiklediğimiz tavuğu koyalım.
  5. Tereyağını eritelim. Üzerine gezdirelim.
  6. Çekilmiş cevizide üzerine gezdirelim. İsteğe nazaran üzerine karabiber ekelim.
  7. 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar tutalım (Çok daha lezzet katıyor????). Afiyetler olsun????
Kastamonu Tarzı Banduma (Tirit) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt