Kastamonu Adabı Banduma (Tirit) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 5 adet yufka (Yaş olmayacak)
- 3 yemek kaşık tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Çekilmiş ceviz
Kastamonu Tarzı Banduma (Tirit) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün tavuğu haşlayalım. Tavukları didikleyelim. Suyunu uygun bir kaseye alalım.
- Yufkaları 3 parmak uzunluğunda rulo halinde keselim.
- Kestiğimiz yufkaları tavuk suyuna daldırıp, tabağımıza dizelim.
- Üzerine didiklediğimiz tavuğu koyalım.
- Tereyağını eritelim. Üzerine gezdirelim.
- Çekilmiş cevizide üzerine gezdirelim. İsteğe nazaran üzerine karabiber ekelim.
- 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar tutalım (Çok daha lezzet katıyor????). Afiyetler olsun????