Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kastamonu Yöresel Yemeği Banduma

Kastamonu Yöresel Yemeği Banduma
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kastamonu-yoresel-yemegi-banduma-1.jpg

Kastamonu Yöresel Yemeği Banduma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 bütün tavuk
  • Haşlanmış tavuğun suyu
  • 2 paket margarin ve 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 20 adet yufka (Üçgen biçiminde kesilecek)
  • Karabiber
  • Tuz

Kastamonu Yöresel Yemeği Banduma Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğu güzelce haşlıyoruz. Tavuk haşlandıktan sonra didikleyip bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Yuvarlak olan yufkaları üçgen biçimde kesiyoruz. Ve üçgen yufkanın ucunu en alta getiriyoruz.
  3. Getirdikten sonra yufkayı yan bir biçimde tekrar katlıyoruz. Banduma yufkaları hazır.
  4. Artık tavuk suyunun altını açıyoruz ki ısınsın ve bu sırada 2 tatlı kaşığı karabiber ve tuz ekliyoruz.
  5. 2 paket margarin ve tereyağını eritiyoruz.
  6. Bir tencereye sıcak su koyup altını açıyoruz bu kademeyi bandumayı yaparken yağların donmasını ve bandumanın sıcak kalmasını sağlamak hedefiyle yapıyoruz.
  7. Sıcak suyu koyduğumuz tencerenin üstüne banduma yapacağımız tepsiyi alıyoruz ve erittiğimiz tereyağından tepsiye döküyoruz.
  8. Banduma ekmeklerini sırasıyla evvel haşlanmış tavuk suyuna akabinde tereyağına batırarak yuvarlak halde üst üste tepsiye diziyoruz. Ekmekler bitene kadar bu süreç devam ediyor.
  9. Son olarak kalan tereyağını bandumanın üstüne gerçek gezdiriyoruz.
  10. Didiklediğimiz tavukları bandumanın üzerine gerçek yayıyoruz ve afiyet olsun. Sahiden olağanüstü bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt