
Kastamonu Yöresel Yemeği Banduma Tanımı İçin Materyaller
- 1 bütün tavuk
- Haşlanmış tavuğun suyu
- 2 paket margarin ve 5 yemek kaşığı tereyağı
- 20 adet yufka (Üçgen biçiminde kesilecek)
- Karabiber
- Tuz
Kastamonu Yöresel Yemeği Banduma Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuğu güzelce haşlıyoruz. Tavuk haşlandıktan sonra didikleyip bir kenarda bekletiyoruz.
- Yuvarlak olan yufkaları üçgen biçimde kesiyoruz. Ve üçgen yufkanın ucunu en alta getiriyoruz.
- Getirdikten sonra yufkayı yan bir biçimde tekrar katlıyoruz. Banduma yufkaları hazır.
- Artık tavuk suyunun altını açıyoruz ki ısınsın ve bu sırada 2 tatlı kaşığı karabiber ve tuz ekliyoruz.
- 2 paket margarin ve tereyağını eritiyoruz.
- Bir tencereye sıcak su koyup altını açıyoruz bu kademeyi bandumayı yaparken yağların donmasını ve bandumanın sıcak kalmasını sağlamak hedefiyle yapıyoruz.
- Sıcak suyu koyduğumuz tencerenin üstüne banduma yapacağımız tepsiyi alıyoruz ve erittiğimiz tereyağından tepsiye döküyoruz.
- Banduma ekmeklerini sırasıyla evvel haşlanmış tavuk suyuna akabinde tereyağına batırarak yuvarlak halde üst üste tepsiye diziyoruz. Ekmekler bitene kadar bu süreç devam ediyor.
- Son olarak kalan tereyağını bandumanın üstüne gerçek gezdiriyoruz.
- Didiklediğimiz tavukları bandumanın üzerine gerçek yayıyoruz ve afiyet olsun. Sahiden olağanüstü bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.