iltasyazilim
FD Üye
Kastamonu yemekleri
Kastamonu bölgesel yemekleri
Kastamonunun meşhur yemekleri
Kastamonu yöresinin özel yemekleri arasında birincil sıralarda etli ekmek, biryan kebap, banduma, ekşili pilav, çekme helva ve ballı güllacı sayabiliriz Islama ve Bandırma olarak da bilinen Banduma yufka (serme), hindi veya tavuk eti ve suyundan yapılıyor Yufkalar rulo yapılıp 3 parmak kalınlığında kesiliyor Tavuk suyuna batırılıp tabağa dizilen yufkaların üstüne eritilmiş tereyağı gezdiriliyor Aralara dövülmüş fındık içi serpilip üzerlerine tavuk veya hindi eti konuyor Üzerinde et suyu gezdirilip, fındık serpildikten daha sonra servise sunuluyor
Kastamonunun bir diğer özel yemeği de Biryan Kebap Biryan mutlaka taze etle yapılmalı Bunun için kuyu tabanına yakılan ateşle ayrıntılarıyla ısıtılır Temizlenen kuzuyu ortadan ikiye kesip çap demirine asılır; ateşin üzerine etin yağ ve suyunun akması için bir kazan yerleştirilir, burada biriken sudan da pilav yapılır Kuyunun ağzını bir kapakla kapatıp kenarlarını çamurla kaplanır Yaklaşık 2 saat piştikten sonra kuzu biryan servise hazırdır *
Kastamonu bölgesel yemekleri
Kastamonunun meşhur yemekleri
Kastamonu yöresinin özel yemekleri arasında birincil sıralarda etli ekmek, biryan kebap, banduma, ekşili pilav, çekme helva ve ballı güllacı sayabiliriz Islama ve Bandırma olarak da bilinen Banduma yufka (serme), hindi veya tavuk eti ve suyundan yapılıyor Yufkalar rulo yapılıp 3 parmak kalınlığında kesiliyor Tavuk suyuna batırılıp tabağa dizilen yufkaların üstüne eritilmiş tereyağı gezdiriliyor Aralara dövülmüş fındık içi serpilip üzerlerine tavuk veya hindi eti konuyor Üzerinde et suyu gezdirilip, fındık serpildikten daha sonra servise sunuluyor
Kastamonunun bir diğer özel yemeği de Biryan Kebap Biryan mutlaka taze etle yapılmalı Bunun için kuyu tabanına yakılan ateşle ayrıntılarıyla ısıtılır Temizlenen kuzuyu ortadan ikiye kesip çap demirine asılır; ateşin üzerine etin yağ ve suyunun akması için bir kazan yerleştirilir, burada biriken sudan da pilav yapılır Kuyunun ağzını bir kapakla kapatıp kenarlarını çamurla kaplanır Yaklaşık 2 saat piştikten sonra kuzu biryan servise hazırdır *