Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kastamonuda ne yenir

Kastamonuda ne yenir

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kastamonu yemekleri
Kastamonu bölgesel yemekleri
Kastamonunun meşhur yemekleri

Kastamonu yöresinin özel yemekleri arasında birincil sıralarda etli ekmek, biryan kebap, banduma, ekşili pilav, çekme helva ve ballı güllacı sayabiliriz Islama ve Bandırma olarak da bilinen Banduma yufka (serme), hindi veya tavuk eti ve suyundan yapılıyor Yufkalar rulo yapılıp 3 parmak kalınlığında kesiliyor Tavuk suyuna batırılıp tabağa dizilen yufkaların üstüne eritilmiş tereyağı gezdiriliyor Aralara dövülmüş fındık içi serpilip üzerlerine tavuk veya hindi eti konuyor Üzerinde et suyu gezdirilip, fındık serpildikten daha sonra servise sunuluyor

Kastamonunun bir diğer özel yemeği de Biryan Kebap Biryan mutlaka taze etle yapılmalı Bunun için kuyu tabanına yakılan ateşle ayrıntılarıyla ısıtılır Temizlenen kuzuyu ortadan ikiye kesip çap demirine asılır; ateşin üzerine etin yağ ve suyunun akması için bir kazan yerleştirilir, burada biriken sudan da pilav yapılır Kuyunun ağzını bir kapakla kapatıp kenarlarını çamurla kaplanır Yaklaşık 2 saat piştikten sonra kuzu biryan servise hazırdır *
 
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt