iltasyazilim
FD Üye
Kat Kat Çıtır Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke(üzüm sirkesi kullandım)
ARA KATLARI İÇİN;
*100 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kat Kat Çıtır Boşnak Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar sizlere çıtır çıtır kat kat olan bir lezzet tarifi yazıyorum,kesinlikle denenmiş ve memnun kalınmıştır geçelim tarife ,öncelikle unumuzu kabımıza alıyoruz ,tuzumuzu ilave ederek karıştırıyoruz ve sirke ile suyu koyarak yumuşak güzel bir hamur elde ediyoruz daha sonra hamurumuzu 15 dk dinlemeye alıyoruz Bu arada yağımızı eritiyoruz ve Dinlenen hamurdan 15 beze elde ediyoruz ve hepsini tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açarak aralarına hazırladığımız yağdan sürüyoruz ayrı ayrı 7 ve 8 er li olmak üzere üst üste grup yaptım ben sonra dinlenmek için 10 dk buzdolabına kaldırıyoruz ,dinlenen hamurları elimizle uzatarak açıyoruz, zaten yağlı olduğu için kolay açılacaktır ,uygun tepsiye yerleştiriyoruz, sonra arasına peynirimizi koyuyoruz ve kalan diğer grup hamuru da aynı şekilde açarak üstüne kapatıyoruz, kalan yağdan sürerek dilimliyoruz ve kızarana kadar 200 derece fırında pişiriyoruz AFİYET OLSUN
*3 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke(üzüm sirkesi kullandım)
ARA KATLARI İÇİN;
*100 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kat Kat Çıtır Boşnak Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar sizlere çıtır çıtır kat kat olan bir lezzet tarifi yazıyorum,kesinlikle denenmiş ve memnun kalınmıştır geçelim tarife ,öncelikle unumuzu kabımıza alıyoruz ,tuzumuzu ilave ederek karıştırıyoruz ve sirke ile suyu koyarak yumuşak güzel bir hamur elde ediyoruz daha sonra hamurumuzu 15 dk dinlemeye alıyoruz Bu arada yağımızı eritiyoruz ve Dinlenen hamurdan 15 beze elde ediyoruz ve hepsini tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açarak aralarına hazırladığımız yağdan sürüyoruz ayrı ayrı 7 ve 8 er li olmak üzere üst üste grup yaptım ben sonra dinlenmek için 10 dk buzdolabına kaldırıyoruz ,dinlenen hamurları elimizle uzatarak açıyoruz, zaten yağlı olduğu için kolay açılacaktır ,uygun tepsiye yerleştiriyoruz, sonra arasına peynirimizi koyuyoruz ve kalan diğer grup hamuru da aynı şekilde açarak üstüne kapatıyoruz, kalan yağdan sürerek dilimliyoruz ve kızarana kadar 200 derece fırında pişiriyoruz AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.