
Kat Kat Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kasığı tuz
- 1 tatlı kasığı şeker
- 1 adet yumurta
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kat Kat Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mayayı, unu, tuz, şeker ve suyu katıp hamurumuzu yoğuralım. 1 saat dinlensin.
- Hamuru 4 parça beze haline getirelim.
- İlk bezeyi açıp erittiğimiz tereyağını ve sıvı yağını hamurun her yerine sürelim.
- Ve bohça gibi kapatalım.
- İkinci bezeyi de açıp yağlayın ve ilk yaptığınız bohça halindeki hamuru tam ortasına koyup onu da katlayın.
- Hepsine aynı şekilde yapıyoruz.
- Pişirme kağıdının üstünde açalım, tepsiye o şekilde koyalım ve yumurtasını sürelim. Son olarak çörek otunu serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt üst kızarana kadar pişirin.????Afiyet olsun ????.