Kat Kat Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg un
- Göz kararı su
- Tuz
- 150 gram margarin
- Sıvı yağ
Kat Kat Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unumuzu yarısını bir kaba alıyoruz
- Daha sonra tuzunu ve su ekliyoruz güzelce elimizle karıştırıyoruz.
- Kalan unu yavaş yavaş ekliyoruz hamurumuz kulak göğsü kıvamında olmalı hamurumuz olduğunda portakal büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.Hamur yumuşak olacak.
- Daha sonra bı cezveye margarini alıp eritiyoruz.
- Yaptığımız bezeleri alıp açıyoruz.
- Her açtığımızın üstüne margarin sürüp fotoğraftaki üzere katılıyoruz.
- Her katladığımız kata margarin sürüyoruz hepsini bu formda yapıp 20 dakika kadar üstü örtülü dinlendiriyoruz.
- Daha sonra tavamızı ateşe koyup üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüyoruz.
- Yaptığımız katlı hamuru açıp tavaya koyuyoruz.
- Üzerine sıvı yağ sürüp gerili önlü güzelce pişiriyoruz hepsini bu halde pişirelim ve yemeğe hazır gözlemelerimiz afiyet olsun ben biraz fazla yaptım ????