teknolojiuzmani
FD Üye
Kat Kat Sarımsaklı Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 buçuk su bardağı un
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Kat Kat Sarımsaklı Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyük bir bardakta süt ile ılık suyumuzu alıyoruz içine şeker ve mayayı koyuyoruz güzelce karıştırıyoruz. 5 dk bu halde bekliyoruz.
- Sonrasında yoğurma kabına döküyoruz içine yumurtayı kırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekliyoruz. Yumuşak ancak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. 20 dk bu formda dinlendiriyoruz.
- Sonrasında küçük bezelere ayırıyoruz. Yaklaşık 7-8 tane çıkıyor.
- Elimizle basarak çok inceltmeden açıyoruz.
- Tavada gerili önlü pişiriyoruz sofra bezimizin içerisine alıyoruz.
- Bir kapta sarımsaklarımızı tuz ile dövüyoruz.
- Sosluk yada yanmaz bir tavaya alıyoruz içerisine tereyağımızı, zeytinyağımızı ve kekiğimizi ilave ediyoruz ocakta yalnızca tereyağı eriyene kadar 1 – 2 dk tutuyoruz.
- Tabağımıza bazlamalarımızdan tek tek alıp ortalarına bu sostan dökerek yayıyoruz.
- Pasta üzere dilimleyerek yada tek porsiyonluk olarak servis edebilirsiniz.
Kat Kat Sarımsaklı Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı