Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kat Kat Sarımsaklı Bazlama

Kat Kat Sarımsaklı Bazlama

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Kat Kat Sarımsaklı Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 buçuk su bardağı un
Sarımsaklı sos için;
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Kat Kat Sarımsaklı Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Büyük bir bardakta süt ile ılık suyumuzu alıyoruz içine şeker ve mayayı koyuyoruz güzelce karıştırıyoruz. 5 dk bu halde bekliyoruz.
  2. Sonrasında yoğurma kabına döküyoruz içine yumurtayı kırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekliyoruz. Yumuşak ancak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. 20 dk bu formda dinlendiriyoruz.
  3. Sonrasında küçük bezelere ayırıyoruz. Yaklaşık 7-8 tane çıkıyor.
  4. Elimizle basarak çok inceltmeden açıyoruz.
  5. Tavada gerili önlü pişiriyoruz sofra bezimizin içerisine alıyoruz.
  6. Bir kapta sarımsaklarımızı tuz ile dövüyoruz.
  7. Sosluk yada yanmaz bir tavaya alıyoruz içerisine tereyağımızı, zeytinyağımızı ve kekiğimizi ilave ediyoruz ocakta yalnızca tereyağı eriyene kadar 1 – 2 dk tutuyoruz.
  8. Tabağımıza bazlamalarımızdan tek tek alıp ortalarına bu sostan dökerek yayıyoruz.
  9. Pasta üzere dilimleyerek yada tek porsiyonluk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Kat Kat Sarımsaklı Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,639Mesajlar
29,722Kullanıcılar
kurtlarSon üye
Üst Alt