Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı vitayağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına içerisine su ve süt sıvı yağ, maya, tuz ekleyerek ele yapışmayan güzel bir hamur yoğuralım, mayalanmaya bırakalım.
- Ben 15 dakika dinlendirdim. İsterseniz iki katlı olana kadar mayalandırabilirsiniz.
- Hamurumuz dinlenirken ara yağını eritelim.
- 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı vitayağ kullandım.Dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz.
- Yoğurduğumuz hamuru dörde bölelim, 2 beze hamuru bir kenara koyalım ve üzerinde örtelim.
- Diğer iki beze hamuru açmaya başlayalım.
- İlk önce ilk bezeyi ince 1- 2 santim kalınlığında açalım.
- Çok yağlı olmayacak şekilde her yerini yağlayalım.
- Yuvarlak kısmına ortaya getirelim.
- Üzerine yağ döküp her yerine yayalım.
- Diğer ön kısmı da onun üstüne getirip onun üstünde yağlayalım ve zarf şeklinde katlayarak iç kısmı yağlanmış olsun.
- Üzerini kapatarak tepsiye yerleştirin .
- Buzdolabında diğer bezeyi açana kadar bekletin.
- İkinci bezeyide açalım ve yağlayalım buzdolabından aldığınız hamuru tam ortasına yerleştirelim, yine aynı zar şeklinde yağlayarak katlayalım.
- Yağ donması için buzdolabında bekletebilirsiniz, açabiliyorsanız devam edin. Dikdörtgen şekilde açalım kalınlığı size kalmış 6 veya 7 santim açtım tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek karıştıralım.
- Üzerine sürelim ve yan yan çizikler atalım.
- Diğer bezeyi de aynı işlemi yapalım.
- 200 dereceli ısınmış fırında yüzü nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Pastanevimm ????????????.
Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı