bilgisayarci
FD Üye
![kat-kat-tat-bayilacaksiniz.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/09/28/kat-kat-tat-bayilacaksiniz.jpg)
Kat Kat Tat (Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 paket sade petibör bisküvi
- Yarım paket margarin ( isteğe bağlı tereyağı)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- Vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 paket çikolata sosu
- 1 paket orman meyve sosu
Kat Kat Tat (Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım.
- Yağı eritip, unu şekeri ekleyip kavuralım.
- Yavaş yavaş sütü de ekleyip göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
- En son kapatıp vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
- Dikdörtgen borcama öncelikle kakaolu bisküvileri dizelim, sütle ıslayalım.
- Üzerine muhallebinin yarısını dökelim.
- Üzerine normal petibör bisküvilerimizi dizelim. Yine sütle biraz ıslatalım.
- Kalan muhallebinin tamamını boşaltıp düzleyelim.
- Soğuması için bekleyelim.
- Krem santiye 1 su bardağı süt katıp çırpalım.
- Biraz buz dolabında bekletip çıkaralım bir kez daha çırpıp muhallebinin üzerine sürelim.
- Ardından yarım saat kadar dolapta soğutalım.
- Çikolata sosunu 2, 5 su bardağı sütle göz göz olana kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Sırada en son olarak orman meyveli sosumuz var.
- 1 su bardağı su alalım. 2 yemek kaşığı içinden su alarak bir kaba koyalım. Orman meyveli sosumuzu içine boşaltıp ezelim.
- Kalan suyu kaynatalım ve kaynayan suyu kabımızdaki sosla birleştirelim.
- Ocakta çırpmaya devam edelim ve göz göz olunca kapatalım. Soğumaya bırakalım.
- Dolaptan muhallebimizi çıkaralım üzerine soğuyan çikolata sosumuzu dökelim.
- En son güzelce soğuyan orman meyveli sosumuzu dökelim.
- Üzerini süslemek için çikolata kullanalım.
- Özetleyecek olursak; muhallebileri aralara kat atıyoruz, üzerine krem şanti, üzerine çikolata sosu, üzerine orman meyveli sos.
- Dikkat edilmesi gereken hepsinin güzelce soğuması ve öyle birleştirilmesi.
- Dolapta 1 gün bekleyince daha güzel oluyor.
- Borcam büyüklüğüne göre malzemeleri artırabilirsiniz.
Kat Kat Tat (Bayılacaksınız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı