Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kat Kat Tat (Bayılacaksınız)

Kat Kat Tat (Bayılacaksınız)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kat-kat-tat-bayilacaksiniz.jpg

Kat Kat Tat (Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 paket sade petibör bisküvi
Muhallebi için;
  • Yarım paket margarin ( isteğe bağlı tereyağı)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • Vanilya
Üst katlar için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 paket orman meyve sosu

Kat Kat Tat (Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım.
  2. Yağı eritip, unu şekeri ekleyip kavuralım.
  3. Yavaş yavaş sütü de ekleyip göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
  4. En son kapatıp vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Dikdörtgen borcama öncelikle kakaolu bisküvileri dizelim, sütle ıslayalım.
  6. Üzerine muhallebinin yarısını dökelim.
  7. Üzerine normal petibör bisküvilerimizi dizelim. Yine sütle biraz ıslatalım.
  8. Kalan muhallebinin tamamını boşaltıp düzleyelim.
  9. Soğuması için bekleyelim.
  10. Krem santiye 1 su bardağı süt katıp çırpalım.
  11. Biraz buz dolabında bekletip çıkaralım bir kez daha çırpıp muhallebinin üzerine sürelim.
  12. Ardından yarım saat kadar dolapta soğutalım.
  13. Çikolata sosunu 2, 5 su bardağı sütle göz göz olana kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  14. Sırada en son olarak orman meyveli sosumuz var.
  15. 1 su bardağı su alalım. 2 yemek kaşığı içinden su alarak bir kaba koyalım. Orman meyveli sosumuzu içine boşaltıp ezelim.
  16. Kalan suyu kaynatalım ve kaynayan suyu kabımızdaki sosla birleştirelim.
  17. Ocakta çırpmaya devam edelim ve göz göz olunca kapatalım. Soğumaya bırakalım.
  18. Dolaptan muhallebimizi çıkaralım üzerine soğuyan çikolata sosumuzu dökelim.
  19. En son güzelce soğuyan orman meyveli sosumuzu dökelim.
  20. Üzerini süslemek için çikolata kullanalım.
  21. Özetleyecek olursak; muhallebileri aralara kat atıyoruz, üzerine krem şanti, üzerine çikolata sosu, üzerine orman meyveli sos.
  22. Dikkat edilmesi gereken hepsinin güzelce soğuması ve öyle birleştirilmesi.
  23. Dolapta 1 gün bekleyince daha güzel oluyor.
  24. Borcam büyüklüğüne göre malzemeleri artırabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Kat Kat Tat (Bayılacaksınız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,106Kullanıcılar
kenansverSon üye
Üst Alt