Kat Kat Yazma Çöreği Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
Kat Kat Yazma Çöreği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ılık su ve sütümüzü hamur yoğurma kabına dökelim.
- İçine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştıralım .
- Maya kabarınca denetimli bir biçimde azar azar unu ve tuzu ekleyerek hamurumuzu yoğuralım yumuşak bir hamur olacak.
- Üzerini streçle kapatalım 30 dk mayalanmasını bekleyelim.
- Tereyağı uygun bir tavaya alıp eritelim içine sıvı yağıda ekleyip karıştıralım.
- Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alalım 3 eşit pazı yapalım.
- Her pazıyı da başka ayrı hafif unlanmış tezgahta yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.
- 1. Yufkanın üzerine tereyağlı karışımdan sürelim, 2. Yufkayıda üzerine serip tekrar yağ sürelim, 3. Yufkayıda üzerine serip tekrar yağ sürelim.
- Üsteki 3. Yufkayı fotoğraftaki üzere katlayalım her katına tekrar yağ sürelim, 2. Yufkayıda birebir biçimde katlayıp her katına yağ sürelim, 1. Yufkayıda tıpkı biçimde katlayalım her katına yağ sürelim yalnızca üst kısmına yağ sürmeyelim yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim 15 dk dinlendirelim.
- Akabinde elimizi hafif yağlayıp bastırarak tepsi boyutuna getirmeye çalışalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.