Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kat Kat Yazma Çöreği

Kat Kat Yazma Çöreği
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kat-kat-yazma-coregi.jpg

Kat Kat Yazma Çöreği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un
Ortasına sürmek için;
  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı

Kat Kat Yazma Çöreği Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle ılık su ve sütümüzü hamur yoğurma kabına dökelim.
  2. İçine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştıralım .
  3. Maya kabarınca denetimli bir biçimde azar azar unu ve tuzu ekleyerek hamurumuzu yoğuralım yumuşak bir hamur olacak.
  4. Üzerini streçle kapatalım 30 dk mayalanmasını bekleyelim.
  5. Tereyağı uygun bir tavaya alıp eritelim içine sıvı yağıda ekleyip karıştıralım.
  6. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alalım 3 eşit pazı yapalım.
  7. Her pazıyı da başka ayrı hafif unlanmış tezgahta yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.
  8. 1. Yufkanın üzerine tereyağlı karışımdan sürelim, 2. Yufkayıda üzerine serip tekrar yağ sürelim, 3. Yufkayıda üzerine serip tekrar yağ sürelim.
  9. Üsteki 3. Yufkayı fotoğraftaki üzere katlayalım her katına tekrar yağ sürelim, 2. Yufkayıda birebir biçimde katlayıp her katına yağ sürelim, 1. Yufkayıda tıpkı biçimde katlayalım her katına yağ sürelim yalnızca üst kısmına yağ sürmeyelim yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim 15 dk dinlendirelim.
  10. Akabinde elimizi hafif yağlayıp bastırarak tepsi boyutuna getirmeye çalışalım.
  11. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt