Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kat Kat Yumuşacık Haşhaşlı Burma

Kat Kat Yumuşacık Haşhaşlı Burma
0
41

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kat-kat-yumusacik-hashasli-buran.jpg

Kat Kat Yumuşacık Haşhaşlı Burma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1.5 kilo un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Arası için;
  • 1.5 su bardağı haşhaş
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta

Kat Kat Yumuşacık Haşhaşlı Burma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk başta haşhaşı hazırlayalım haşhaşı ve yağı karıştırıp kenarda bekletelim.
  2. Bir kabın içine suyu, sütü,şekeri, yağı ve mayayı tuzu alıp karıştıralım ve unu kontrollü bi çekide ekleyelim ve gayet yumuşak bir hamur yapalım.
  3. Yarım saat mayalandıralım daha sonra küçük portakal kadar bezeler yapalım her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  4. 1 yemek kaşığından biraz fazla haşhaşı her kata sürüp üste üste 6 tane olacak şekilde her kata aynı işlemi uygulayalım .
  5. En üste haşhaş sürmeyelim ve elimle hamuru biraz daha genişletelim.
  6. Daha sonra iki parmak genişliğinde kesip kıvıralım ve tepsiye aralıklı koyalım.
  7. Üzerine yumurta sürelim.
  8. 30 dk tepside mayalandıralım .
  9. Önceden ısıttığımız fırında ilk 5 dk 200 derecede daha sonra 250 derecede pişirelim.
Kat Kat Yumuşacık Haşhaşlı Burma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt