
Kat Kat Yumuşacık Haşhaşlı Burma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1.5 kilo un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı haşhaş
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Kat Kat Yumuşacık Haşhaşlı Burma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk başta haşhaşı hazırlayalım haşhaşı ve yağı karıştırıp kenarda bekletelim.
- Bir kabın içine suyu, sütü,şekeri, yağı ve mayayı tuzu alıp karıştıralım ve unu kontrollü bi çekide ekleyelim ve gayet yumuşak bir hamur yapalım.
- Yarım saat mayalandıralım daha sonra küçük portakal kadar bezeler yapalım her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
- 1 yemek kaşığından biraz fazla haşhaşı her kata sürüp üste üste 6 tane olacak şekilde her kata aynı işlemi uygulayalım .
- En üste haşhaş sürmeyelim ve elimle hamuru biraz daha genişletelim.
- Daha sonra iki parmak genişliğinde kesip kıvıralım ve tepsiye aralıklı koyalım.
- Üzerine yumurta sürelim.
- 30 dk tepside mayalandıralım .
- Önceden ısıttığımız fırında ilk 5 dk 200 derecede daha sonra 250 derecede pişirelim.